Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Looking for feedback on XPreview

- - - - -

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

Poll: XPreview Interest Poll (39 member(s) have cast votes)

Do you use XPreview?

  1. Yes (24 votes [61.54%])

    Percentage of vote: 61.54%

  2. No (15 votes [38.46%])

    Percentage of vote: 38.46%

Vote Guests cannot vote

#1
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
I'd just like to get a feel as to how many people use XPreview.

Thanks.
Posted Image
Posted Image


How to remove advertisement from MSFN

#2
Jaqie Fox

Jaqie Fox

    Genuine Girl Techie

  • Member
  • PipPip
  • 174 posts
  • Joined 30-November 06
Wow! works great! one problem. if I use "parent folder" to get to "My computer" or click "my computer" in the places bar it shows nothing.... no drive letters or anything.

#3
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
XPreview uses standard windows controls... have you ever experienced that with any other program?
Posted Image
Posted Image

#4
Jaqie Fox

Jaqie Fox

    Genuine Girl Techie

  • Member
  • PipPip
  • 174 posts
  • Joined 30-November 06
No, never. I also am having a small (but in the context of this program significant) deviation from the actual OS text arrangement. Here is what I mean...

Xpreview compared to VMWare workstation

#5
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
What has been modified in the setup? Just the images? Does this occur with any other setup?
Posted Image
Posted Image

#6
Jaqie Fox

Jaqie Fox

    Genuine Girl Techie

  • Member
  • PipPip
  • 174 posts
  • Joined 30-November 06
this is the first setup Ive ever done... if you need the file it's in the completed splash screens (or whatever) section in the appropriate sticky thread...

#7
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04

this is the first setup Ive ever done... if you need the file it's in the completed splash screens (or whatever) section in the appropriate sticky thread...

I'll take a look.
Posted Image
Posted Image

#8
vhrc99

vhrc99

    Newbie

  • Member
  • 10 posts
  • Joined 19-June 06
If it installs on winxp x64, only can open the file of the same architecture (64 bits), if i try to load a 32bits file on the xpx64 i get this error
Object reference not set to an instance of a object
 
************** Exception Text **************
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at XPreview.ResourceManagement.Manager.ResizeBitmap(Bitmap OriginalBitmap, Int32 NewWidth, Int32 NewHeight)
at XPreview.Modules.winntbb.winntbb.LoadFile(String Filename, MenuItem& parentMenu)
at XPreview.formMain.menuOpen_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.MenuItem.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Command.Invoke()
at System.Windows.Forms.Control.WmCommand(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

Edited by vhrc99, 17 June 2007 - 11:26 PM.


#9
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
Unfortunately, I have no way to diagnose the issue since I can't get my hands on a copy of Windows XP x64.
Posted Image
Posted Image

#10
skeebum

skeebum

    Newbie

  • Member
  • 19 posts
  • Joined 13-November 03
Having trouble installing XPreview on XP SP2.

Ran the installer for 1.0.6128 and it installed .NET

Ran through the install but I receive the error

Error reading from file C:\Documents and Settings\Z\Desktop\Setup.msi. Verify that the file exists and that you can access it.

I can obviously access it since it is how I initiate the install. I have tried moving the file, downloading a different copy, initiating from Setup.exe, etc.

Could you post an older version, perhaps the original 1.0 so that I have something to fall back on? I used the older version last year and it was wonderful. A bit rough around the edges ( what spawned updates it seems) but it got the job done. Excellent work jcarle!

#11
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
I'm wondering if it's an issue with the actual setup files are with your configuration...
Posted Image
Posted Image

#12
skeebum

skeebum

    Newbie

  • Member
  • 19 posts
  • Joined 13-November 03
Yes, it must be my configuration. I suppose there were some permission/ownership issues with the file or directory (.msi files are prone to being difficult when it comes to permissions)

I moved the Setup.exe and Setup.msi files to the root of my systemdrive and it installed without a hitch.
Maybe someone else owns my desktop...


Thanks for the suggestion jcarle.

#13
islander_810

islander_810

    Compulsive Tweaker

  • Member
  • Pip
  • 64 posts
  • Joined 06-January 07
hey jcarle, **** good job with xpreview. i'm facing the same prob as Jagie Fox. Apart from that it works like a charm. I just have a couple of suggestions to make.
1. Would it possible to indicate the co-ordinates in the status bar as we move the pointer?
2. A list of recently opened files would be useful

#14
Arie

Arie

    One Man Army

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • Joined 27-August 07
Can't download it from the "stickied" thread; link is down ;(
Not trying to pretend the enemy that I am.

#15
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
Sorry about that folks. I'll update the links tommorow. I migrated to a new server, some of the URLs didn't follow.
Posted Image
Posted Image

#16
Arie

Arie

    One Man Army

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • Joined 27-August 07

Sorry about that folks. I'll update the links tommorow. I migrated to a new server, some of the URLs didn't follow.

Still not working... :unsure:
Not trying to pretend the enemy that I am.

#17
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
Links have been updated. Sorry about the downtime.
Posted Image
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN