brosenz

Disk Defragmenter not working (evethough is installed)

7 posts in this topic

Hi, I just installed Vista and the Disk Defragmenter is NOT working, I have installed the following components:

- Drivers

- Display Adapters

- Ethernet Network Adapters

- Printers

- Sound Controllers

- Multimedia

- Wallpapers

- System

- Disk Defragmenter

- Super Fetch

Any ideas ?, maybe some dependance with some other module already removed ?, thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Should work, I'll test it later, if you find out first let me know, you could start with the new components, thx.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Should work, I'll test it later, if you find out first let me know, you could start with the new components, thx.

Hi, I checked with the command line defrag.exe and works, nonetheless when I try to run the "Disk Defragmenter" from the Start Menu ->.....-> System Tools It does NOTHING, I think something is wrong with the graphical version of defrag.exe, waiting for your comments, thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Checked it, it needs Task Scheduler.

If you remember the Defrag when it worked it has a tiny GUI with total focus on Task Scheduler so this outcome would be expected.

I'll check if maybe some tweak would allow it to run without Task Scheduler but until then keep it while making the ISO.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Checked it, it needs Task Scheduler.

If you remember the Defrag when it worked it has a tiny GUI with total focus on Task Scheduler so this outcome would be expected.

I'll check if maybe some tweak would allow it to run without Task Scheduler but until then keep it while making the ISO.

Thanks, there is a way to add task scheduler without re-installing everyting egain ?, I already acticated windows vista, thanks

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know, never tried. Next time use Virtual machines to do testing before real install. If I find the dependency I'll report to you, otherwise it will be just a dependency.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't know, never tried. Next time use Virtual machines to do testing before real install. If I find the dependency I'll report to you, otherwise it will be just a dependency.

Thanks, I am using Virtual Machines (VMWare), but I had to Activate them also

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.