Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



Sign in to follow this  
scottbrown5000

Unable to automate domain joining unattend.xml

Recommended Posts

I feel as if I have tried everything, but I am still unable to automate the process of joining a workstation to my domain using autounattend.xml. Below is a sample of my xml file. If anyone is able to figure out what I am doing wrong I will be forever greatful!

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OOBE>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<ProtectYourPC>2</ProtectYourPC>
<SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
<NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
</OOBE>
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Password>
<Value>password</Value>
<PlainText>true</PlainText>
</Password>
<Group>administrators;users</Group>
<Name>administrator</Name>
<DisplayName>administrator</DisplayName>
<Description>Local Admin</Description>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
<AdministratorPassword>
<Value>password</Value>
<PlainText>true</PlainText>
</AdministratorPassword>
<DomainAccounts>
<DomainAccountList wcm:action="add">
<DomainAccount wcm:action="add">
<Name>domain admins</Name>
<Group>administrators</Group>
</DomainAccount>
<Domain>domain.com</Domain>
<DomainAccount wcm:action="add">
<Group>administrators;users</Group>
<Name>domain admin account</Name>
</DomainAccount>
</DomainAccountList>
</DomainAccounts>
</UserAccounts>
<AutoLogon>
<Password>
<Value>PASSWORD</Value>
<PlainText>true</PlainText>
</Password>
<Domain></Domain>
<Enabled>true</Enabled>
<Username>administrator</Username>
<LogonCount>1</LogonCount>
</AutoLogon>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Identification>
<Credentials>
<Domain>DOMAIN.com</Domain>
<Username>domain admin account</Username>
<Password>PASSWORD</Password>
</Credentials>
<JoinDomain>DOMAIN.com</JoinDomain>
<MachineObjectOU>OU=computers,DC=domain,DC=com</MachineObjectOU>
<JoinWorkgroup></JoinWorkgroup>
<DebugJoin>false</DebugJoin>
<MachinePassword />
<UnsecureJoin>false</UnsecureJoin>
</Identification>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<ComputerName></ComputerName>
<ProductKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</ProductKey>
</component>
</settings>
<settings pass="generalize">
<component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SkipRearm>1</SkipRearm>
</component>
</settings>
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Type>Primary</Type>
<Extend>true</Extend>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
<Letter>C</Letter>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
</Disk>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</DiskConfiguration>
<EnableNetwork>true</EnableNetwork>
<UserData>
<ProductKey>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
<Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
</ProductKey>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
<Organization>Company name</Organization>
</UserData>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>1</PartitionID>
</InstallTo>
</OSImage>
</ImageInstall>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-us</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>en-us</InputLocale>
<SystemLocale>en-us</SystemLocale>
<UILanguage>en-us</UILanguage>
<UserLocale>en-us</UserLocale>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim://PC/image/install.wim#Windows Vista ENTERPRISE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Share this post


Link to post
Share on other sites

krikkit    0

one little problem i struggled with was, that you have to use the "short" domain name instead of the full domain name in the answer file e.g: yourdomain instead of yourdomain.local

i managed to do an unattended domain join with this answer file...

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<servicing>
<package action="configure">
<assemblyIdentity name="Microsoft-Windows-Foundation-Package" version="6.0.6000.16386" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="" />
<selection name="TelnetClient" state="true" />
</package>
</servicing>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Identification>
<Credentials>
<Domain>yourdomain</Domain>
<Username>domainuser</Username>
<Password>domainpass</Password>
</Credentials>
<JoinDomain>yourdomain</JoinDomain>
<DebugJoin>false</DebugJoin>
<UnsecureJoin>true</UnsecureJoin>
</Identification>
</component>
</settings>
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OOBE>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
<SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
</OOBE>
<UserAccounts>
<AdministratorPassword>
<Value>xxxxxxxx</Value>
<PlainText>true</PlainText>
</AdministratorPassword>
</UserAccounts>
<BluetoothTaskbarIconEnabled>true</BluetoothTaskbarIconEnabled>
<ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
<AutoLogon>
<Password>
<Value>xxxxxxx</Value>
<PlainText>true</PlainText>
</Password>
<Domain></Domain>
<Enabled>true</Enabled>
<LogonCount>1</LogonCount>
<Username>Administrator</Username>
</AutoLogon>
<FirstLogonCommands>
<SynchronousCommand wcm:action="add">
<CommandLine>powercfg -change -standby-timeout-ac 0</CommandLine>
<Description>don't go to standby after 1 hour</Description>
<Order>1</Order>
</SynchronousCommand>
</FirstLogonCommands>
<RegisteredOrganization>yourorg</RegisteredOrganization>
</component>
</settings>
<settings pass="offlineServicing">
<component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<DriverPaths>
<PathAndCredentials wcm:keyValue="c1574a1" wcm:action="add">
<Path>\\server\reminst\distribution\Out-of-Box Drivers</Path>
<Credentials>
<Domain>yourdomain</Domain>
<Password>yourpass</Password>
<Username>user</Username>
</Credentials>
</PathAndCredentials>
</DriverPaths>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim://server/microsoft/windows%20vista/wims/install.wim#Windows Vista ENTERPRISE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×