Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 

spacesurfer

Vista Guide to Integrating Updates and Hotfixes

Recommended Posts

geo411m    0

i do export my .wim file. it seems to grow by i don't know like 40% of hotfix size. exp 100mb hotfixes = 40mb wim increase. thats just an example not my real numbers. also i use peimg instead of pkgmr with a two step process.

peimg /import=c:\updates\*.cab c:\mount\windows

and the

peimg /install=*Package* c:\mount\windows

Edited by geo411m

Share this post


Link to post
Share on other sites
FireGeier    0

Hello AHRIMANSEFID!

You just need to copy the install.wim from your Vista DVD \sources directory to a directory on your HD. Than you put the location of this directory to the line:

SET vpath=%CD%

for example:

SET vpath=D:\VistaDVD

That requires that you've copied the Vista DVD to the VistaDVD folder on your D: drive (D:\VistaDVD).

All the rest is done by the batch.

Regards,

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites
weegrim    0

hi guys, i need a bit of help

i have followed the instructions down to Integrate.cmd when i run this and get to the part where it is trying to mount install.wim, it fails because it says access is denied, i have tried to take ownership of the install.wim, and the containing folder useing "takeown" in cmd and from the properties window for both again, and i cant seem to get access, the file and the folder both claim to be in my ownership, but it will not work.

Thanks.

post-150422-1186950372_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
spacesurfer    3

Are you running your scripts in Elevated Privileges mode?

I think that error occurs because of that - Vista will not mount images unless you run in elevated mode. It really sucks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
weegrim    0

I was thinking that i was running them in elevated mode, im telling the scripts to run as administrator, by right clicking on them. and again i just get the same problem.

Im not too sure about using that "VISTA32 hotfix-TOOL" because im running the 64bit version (sorry if thats got nothing to do with it, im assuming because it says vista32 that its 32bit)

Share this post


Link to post
Share on other sites
sp00f    0
I was thinking that i was running them in elevated mode, im telling the scripts to run as administrator, by right clicking on them. and again i just get the same problem.

Im not too sure about using that "VISTA32 hotfix-TOOL" because im running the 64bit version (sorry if thats got nothing to do with it, im assuming because it says vista32 that its 32bit)

i didnt test it in x64 yet

but vlite does x64

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tripredacus    286

Getting error message when running integrate.cmd. Can anyone tell me why...?

Thanks!

The error I see is that it can't find PEIMG.exe. If you read the first post there is this:

The only place peimg.exe is used in this guide is to create a text file that lists the packages that were integrated.

By that description, it may not be a critical error, but I have not used this program before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×