Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Setting Up 2 Domains

- - - - -

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
CrucesMpire

CrucesMpire
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 25-April 07
Hello everyone. I have a Windows 2003 Server with Apache, PHP, MySQL installed. I also use a free DNS which is www.no-ip.com . My question is that I run 1 website for my gaming clan website. The problem is that my brother plays another game and is in a clan, but wants his own website.

My url is http://thempire.sytes.net

Can I also have http://thedugg.sytes.net on the same server. How would I setup both with different folders with the index pages in them.


Edit Update: If I setup 2 DNS in Windows Server 2003 can this work as well

Edited by CrucesMpire, 25 April 2007 - 09:59 PM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
phkninja

phkninja

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 466 posts
  • Joined 28-February 05
this is set up with subdomains. I have never configured them but here are some links that might help

Apache Site
Easy Explaination

from cross referencing I think this is what you need
in httpd.conf
<VirtualHost *:80>
  ServerName thempire.sytes.net
  DocumentRoot /www
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
  ServerName thedugg.sytes.net/
  DocumentRoot /www/thedugg
</VirtualHost>

so the main site is in thge www directory, and thedugg is in www/thedugg as a sub folder

Edited by phkninja, 26 April 2007 - 07:48 AM.


#3
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04
What you want is not sub-domains. What you need to do is use the concept of virtual hosting. It allows you to host more then one domain using the same physical machine.

http://httpd.apache....ocs/1.3/vhosts/
Posted Image
Posted Image

#4
phkninja

phkninja

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 466 posts
  • Joined 28-February 05
:) at jcarle, look at the first link in my post *lol*

#5
jcarle

jcarle

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,579 posts
  • Joined 14-August 04

:) at jcarle, look at the first link in my post *lol*

Yea, sorry about that. I read your post but I didn't follow your links. My bad.
Posted Image
Posted Image

#6
CrucesMpire

CrucesMpire
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 25-April 07
Ok I have xamp and have httpd.conf open. I see where it has my default directory which looks like

DocumentRoot "/xammplite/htdocs"

where would I put the virtual Directories. Do I erase what I showed you and setup the Virtual Directory like you guys showed me.

Like this ............

<VirtualHost *:80>
ServerName thempire.sytes.net
DocumentRoot /xammplite/htdocs
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
ServerName thedugg.sytes.net/
DocumentRoot /xammplite/htdocs/thedugg
</VirtualHost>

#7
CrucesMpire

CrucesMpire
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 25-April 07
Thanks everyone. I figured it out..

http://thempire.sytes.net
http://thempire.serveblog.net

Both on same server thanks




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users